AXXENT - Masters in Tea

The Dutch Teaplanter

James Taylor uit Schotland arriveerde in 1852 op het Britse eiland Ceylon, de vroegere naam van Sri Lanka. Op 20 juni 2019 arriveerde Marcel Vogel via een stevige wandeling door het bos samen met zijn Axxent collega's op de landbouwgrond van Tea by Me in Zundert.

Bradley's thee Fairtrade & Biologisch - nieuw

Het theemerk Bradley's vernieuwt haar productlijn van Fairtrade en biologische thee en introduceert het onder de naam Bradley's Organic. Vrijwel alle facetten van het product zijn onder handen genomen: van het doosje en het grafische design tot de samenstelling van de theeblends.

Tea of Life introduceert tweede Fairtrade theelijn voor hot-drink machines

Ook op de werkvloer wordt het steeds makkelijker om voor Fairtrade thee te kiezen. Veel grote bedrijven en instellingen maken gebruik van automaten voor koffie, thee en chocolademelk. De keuze voor Fairtrade thee voor in deze specifieke automaten was tot nu toe beperkt. Tea of Life brengt daar verandering in door het assortiment uit te breiden met een Fairtrade en biologisch gecertificeerde thee geschikt voor hot-drink machines.

 

Marcel Vogel 25 jaar in koffie en thee

Als je 25 jaar in het vak zit dan is dat reden voor een feestje. Marcel Vogel, mede-eigenaar en oprichter van Axxent Masters in Tea, heeft daarom besloten een eigen jubileum koffie te branden. Lees hier zijn verhaal over het ontstaan van deze 'signature coffee'.

Tekort aan rooibos thee

Tekort aan populaire rooibos-thee door mislukken oogst.

IFS BROKER CERTIFICERING

Wij zijn trots dat wij met veel succes en een positief eindresultaat de IFS Broker audit door DNV-GL hebben afgelegd. Wij hebben de IFS Broker certificering gerealiseerd in de categorie HIGHER LEVEL door een score van 98,48% op A-niveau.

Heren van de Thee

'Ééééén kopje koffieeee! Wie is geen fan van deze hit van VOF De Kunst? Maar dertig jaar na dato is het tijd voor wat afwisseling. Thee is letterlijk HOT. Waar het vroeger een suf en stoffig imago had, zien we grote aantallen liefhebbers massaal aan de thee. Waarom? 

Wij drinken thee

Op vrijdagavond 7 april werd met familie, vrienden en collega's feestelijk stil gestaan bij het 10 jarig jubileum van Axxent Masters in Tea. 

Dutch Tea Championship 2017

Met trots kunnen wij u melden dat wij met Bradley's & Thee Van Oordt sponsor zijn van het Dutch Tea Championship 2017!

Amsterdam Coffee Festival 2017

BREAKING NEWS: 11 en 12 maart staat wij met Thee Van Oordt met een prachtige stand op het Amsterdam Coffee Festival!

Fair-grounds Foundation in Actie

Het verheugd ons u te kunnen melden dat vier medewerkers van Axxent Masters in Tea als team "Fair-grounds Foundation" zullen deelnemen aan de 37ste editie van de bedrijvenmarathon van Rotterdam.

Proef de Lente Limited Edition

Ondanks dat het nog winter is, zijn wij al druk bezig met de lente. Dit jaar introduceren we voor het eerst een lente thee.

Theetrends voor de Horeca

Wat zijn de theetrends voor de horeca in 2017? Arnoud Francken zette op de vakbeurs Horecava 2017, tien theetrends op een rij!

Merry Christmas and a happy 2017

We thank you for your support in 2016 and wish you a merry Christmas and a happy 2017

10 YEARS THE T CONNEXXION 2006 - 2016

10 jaar geleden hadden ze een droom. De ‘saaie' thee wereld veranderen en frisse innovatieve thee concepten introduceren.

Bezoek ons op de Gastvrij Rotterdam en proef de nieuwste Tea of Life cubes!

Op deze horecavakbeurs in de havenstad Rotterdam zullen gedurende 3 dagen (19- 21 September) alle horecaliefhebbers uit Nederland bij elkaar komen om de nieuwste producten en trends te ontdekken en mee te doen aan workshops, demonstraties, wedstrijden en masterclasses.

Tea of Life breidt uit met Pyramides Fairtrade Cubes

Tea of Life breidt uit met een assortiment individueel verpakte piramides dat bestaat uit 12 heerlijke Fairtrade smaken.

Tea of Life Fairtade week 2016

Van 7 tot en met 15 mei wordt in Nederland de Fairtrade week georganiseerd.

Nieuw kinderdagverblijf op het Vellaioya Estate

Fair-grounds Foundation opent nieuw kinderdagverblijf

Terugblik Biofach 2016

We kijken met gepaste trots terug naar onze deelname aan de Biofach!

 

Biologische thee is een natuurlijke keuze!

Nieuwe biologische theeconcepten op de Biofach 2016

NIEUWE WEBSITE ONLINE

Nieuwe website Axxent Masters in Tea

Limited Edition Winter thee

Als uitbreiding op ons Tea of Life Fairtrade enveloppen assortiment introduceren wij een heerlijke seizoensthee.

NIEUW – CEYLON THEE - 100 theezakjes

Als uitbreiding op ons Tea of Life Fairtrade enveloppen 100x2g assortiment introduceren wij een pure Ceylon thee.

The Dutch Teaplanter

The Dutch Teaplanter

28-06-2019

James Taylor uit Schotland arriveerde in 1852 op het Britse eiland Ceylon, de vroegere naam van Sri Lanka. Op 20 juni 2019 arriveerde Marcel Vogel via een stevige wandeling door het bos samen met zijn Axxent collega's op de landbouwgrond van Tea by Me in Zundert.

James Taylor uit Schotland arriveerde in 1852 op het Britse eiland Ceylon, de vroegere naam van Sri Lanka. De legende vertelt dat hij zich met olifanten een weg door de jungle baande. Hij begon in Kandy een theeplantage op een landgoed van nog geen 8 hectare. In 1867 plantte hij de eerste theestruik op het No.7-veld van zijn Loolecondera Estate. Dit wordt gezien als de start van de thee industrie op Ceylon. Deze nam een snelle vlucht vanwege de uitmuntende kwaliteit thee. In 1893 één jaar na de dood van James Taylor werden een miljoen pakketten Ceylon thee van de eerste zending naar Londen op Chicago World's Fair verkocht.

Op 20 juni 2019 arriveerde Marcel Vogel via een stevige wandeling door het bos samen met zijn Axxent collega's op de landbouwgrond van Tea by Me in Zundert. Een veld met een oppervlakte van 7.000 m2. Hij plantte de Nederlandse theeplant voor het eerst in vaste grond. Deze primeur werd hem gegund als een afscheidscadeau door het personeel van Axxent. Op dit veld zullen uiteindelijk 50.000 theeplanten komen te staan, die een opbrengst geven van 0,4kg per m2. Wordt dit over honderd jaar gezien als het begin van de Nederlandse thee industrie?

Voorafgaand aan het planten hebben de Heren van de Thee, Arnoud en Marcel, samen met het team van Axxent zelf jonge theetoppen geplukt. Gewoon in Nederland bij Tea by Me waar duizenden theeplanten in kassen en tunnels gekweekt worden. Dat was even wat anders dan de plantages in Sri Lanka en India die met grote regelmaat bezocht worden door Axxent. De geplukte theeblaadjes zijn door Marcel met eigen handen in een wok gerold tot groene thee.

De theeplant met de botanische naam Camellia Sinensis groeit normaal alleen in warme tropische en subtropische gebieden. Alle thee, groene, zwarte, witte, gele of oolong thee, komt van één en dezelfde theeplant. Door de oxidatie na het rollen (kneuzen) van de theeblaadjes door verhitting te stoppen, wordt de uiteindelijke kleur bepaald. Johan Jansen, eigenaar van Tea by Me, is in 2009 aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een Nederlandse theeplant. Hij haalde theeplanten uit Azië en Rusland en is gaan kruisen totdat er een plant ontstond die in Nederland gekweekt zou kunnen worden en de winters zou kunnen doorstaan. Het is hem na acht jaar als eerste en enige in Europa gelukt de theeplant geschikt te maken voor het Europese klimaat.

De vraag naar deze lokaal geproduceerde thee is inmiddels zo groot dat in 2018 via een crowdfunding actie landbouwgrond is aangekocht met het doel er een biologisch theeveld te ontwikkelen. In dit open veld, tussen de bijen, vogels en wilde begroeiing werd de spade door Marcel in de aarde gedrukt om daar de theeplant in vaste grond te plaatsen en wortel te laten schieten. Dit historische moment werd gevierd met een glaasje bubbels. Marcel, zichtbaar onder de indruk, sprak: "Een eer om dit onder aanwezigheid van zoveel theeliefhebbers te mogen doen. Vanaf de eerste ontmoeting met Johan in april 2018, wilden Arnoud en ik een bijdrage leveren om zijn droom te realiseren. Bij iemand met zoveel passie voor zo'n mooi product wilden we graag aanhaken. De verbinding door de gemeenschappelijke liefde voor thee was er al. Door mij de mogelijkheid te geven de theeplant voor het eerst in het toekomstige theeveld te plaatsen, is er een band voor het leven. Een prachtige en onvergetelijke dag".

Hoe het ooit begon
Johan Jansen, eigenaar van Tea by Me BV en zusterbedrijf SpecialPlantZundert BV, vertelt: "Op jonge leeftijd kwam ik in aanraking met thee: mijn opa liet me altijd theedrinken uit zijn thuis gevulde beugelfles. Toen ik tien jaar geleden door China reisde, maakte ik voor het eerst een theeceremonie mee en leerde hoe goede thee bereid wordt en smaakt. Ik stond perplex over het feit dat alle thee van één en dezelfde plant komt en dat je met dat ene plantje meer dan 500 smaken kunt maken. Mijn interesse in thee groeide en besloot dat er ook een kwaliteitsthee uit Nederland moest gaan komen. Maar in heel Europa was de theeplant niet te krijgen."

 

The Dutch Teaplanter :
The Dutch Teaplanter :
The Dutch Teaplanter :
The Dutch Teaplanter :
The Dutch Teaplanter :
The Dutch Teaplanter :
The Dutch Teaplanter :
The Dutch Teaplanter :